Over ons

‘Bij mij geen viooltjes op het bord’

Jolanda Dijkman (Mama Jo) realiseerde in november 2015 haar droom en startte vanuit de vakkundig verbouwde garage bij haar woning aan de Bijvank 19 in Dinxperlo haar eigen bedrijf in catering en maaltijdservice. Met haar opleiding tot gastvrouw en restaurantkok heeft Jolanda uitgebreide ervaring opgedaan bij verschillende bedrijven waar ze zich opwerkte tot souschef.

DINXPERLO – “Geen dag en geen opdracht is hetzelfde. Ik koop, snij en bereid alles zelf, en kook zoals ik zelf ook graag eet. Ik kan bij elke levering aangeven welk soort appel of aardappel gebruikt is. Mijn voorkeur is back to basic, ouderwets koken (dus geen viooltjes op het bord) en ik hou van volle romige smaken: het moet zacht zijn en verzadigend.”

“Ik onderscheid me door het anders te doen. Professioneel maar laagdrempelig. Het is maatwerk dat ik lever, geen standaard want dat gaat ten koste van mijn creativiteit. Vaak heb ik meer een adviserende dan een verkopende rol. Mensen willen al gauw te veel. Overdone heeft geen meerwaarde.”

Wat maakt ondernemen in Dinxperlo speciaal? “Dat je iets kunt betekenen voor deze gemeenschap, ook als kleine ondernemer. Ik wil een verschil maken en investeer in waar ik vandaan kom. Een betere wereld begint bij jezelf en wat je geeft dat krijg je terug.”

Waar kent men je hier nog meer van? “Van de schutterij, en van school en voetbal van mijn drie zonen (de drie musketiers).”

Wat is je grootste ergernis? “Er is geen tijd meer voor een goed gesprek en de tendens is verwijtend. Communicatie gaat via de app en niet van persoon tot persoon.”

Waar ga je graag uit? “Ik geef moeilijk aan mezelf uit, doe het liefst iets met het gezin. Als we uit eten gaan is dat vaak naar een keuken die ik zelf niet kook.”

Wie bewonder je? “Ik zie steeds meer mensen die voor zichzelf beginnen en voor zichzelf durven te kiezen.”

Wat mis je nog in Dinxperlo? “Een zaak zoals Hodgepodge in Silvolde. Zoiets had ik graag in het pand van C1000 gezien. En een hobby-/vakbeurs waar kleine ondernemers zich kunnen presenteren. Kies bij goede doelen eens voor iets in de eigen gemeenschap zoals de voedselbank of de vrijwilligers van Hertenkamp Welinkbos. Denk aan activiteiten tussen schooljeugd en senioren. Geef kennis aan elkaar door en wees trots op je dorp!”

Wat is je motto? “Mijn streven is te vechten om mezelf te zijn. Niet het pad bewandelen dat een ander voor je uitstippelt. Blijf in je kracht en zet je positiviteit in.”

www.mamajo.nl